Over JuniorEvents

Waar doen we het voor …

In de events en activiteiten is onze (educatieve) drijfveer te herkennen: laat in ieder mens het kind spelen, creëren en ontdekken. Die drijfveer maken wij voor onze doelgroep concreet met een motto: samen doen, zelf doen.

Door samen te doen én door zelf te doen ontdekt een jong mens eigen talenten en mogelijkheden waarmee zelfstandigheid (verder) wordt ontwikkeld; dat wil JuniorEvents stimuleren in een junior.

De spel- en leerelementen zijn tastbare resultaten in onze thematische events en activiteiten. Uiteraard gaat spelen, creëren en ontwikkelen samen met bijhorende entertainment dat bijdraagt aan een lach, vreugde en verwondering.

Thematische events en activiteiten voor junioren …

Dat we JuniorEvents heten is niet zomaar. Wij organiseren thematische events en speelse activiteiten (momentbelevingen) voor een leuke doelgroep: junioren vanaf 0 t/m 12 jaar.

Uiteraard betrekken wij ouders, als belangrijke levensbegeleiders van onze doelgroep, zoveel mogelijk in deze gezamenlijke momenten.

Kinderactiviteiten organiseren voor organisaties …

JuniorEvents brengt de doelgroep (junioren en/of ouders) in een moment samen. Het bedenken en organiseren doen wij in vele vormen. Je kunt daarbij denken aan: beurzen, markten, junior foodtruckfestivals, workshops, cursussen, feestjes, theatershows, onderwijsfestivals, muziekoptredens, outdoor activiteiten, etc.

JuniorEvents organiseert deze events en activiteiten op eigen kracht óf in opdracht van onze klanten: bedrijven, winkels, winkelverenigingen, wijkverenigingen, cultureel-maatschappelijke instellingen, onderwijsinstellingen, particulieren, etc.

Ontdek onze overtuigingen … 

Met onze events en activiteiten brengen wij mensen graag in beweging. Met een beweging geven wij – mede – richting aan een levensstijl die `het beste’ is voor een kind (in de mens). Dit doen wij vanuit een aantal overtuigingen:

  • de natuur is niet van de mens, maar de mens maakt deel uit van de natuur;
  • `het beste’ qua denken, voelen, kiezen en gedragen is de rijkdom van de natuur als bron inzetten;
  • de ouders en directe leefomgeving vormen de belangrijkste basis voor de ontwikkeling van een kind;
  • `het beste’ is dat wat werkt in optimale samenwerking met onze bronnen: natuur, ouders en leefomgeving.

Welke producten, mogelijkheden en gedachten er ook voorhanden zijn … het begint altijd met een bewuste keuze voor een optimale (talent)ontwikkeling en gezonde levensstijl.

Netwerk van samenwerking …

Met de overtuigingen én de samenwerking met andere gelijkgestemde ouders/verzorgers, organisaties en professionals creëren wij een organisch netwerk. Met dit verbindende netwerk geven wij – mede – richting aan `het beste’ voor een kind als het gaat om een bewuste levensstijl, (talent)ontwikkeling en keuzemogelijkheden. Dé reden van ons bestaan.

De mensen die zich inzetten van junioren en ouders …

Laten we er heel helder over zijn … om je in teamverband in te zetten voor junioren én ouders geeft je dat een extra goed gevoel: een bron van inspiratie zijn én iets doen wat je leuk vindt: waardevolle events en activiteiten organiseren. Dat drijft ons, daar doen we het samen voor!

samen doen, zelf doen

Het waarom en het idee van JuniorEvents …

Het idee van JuniorEvents kwam begin 2015 naar mij toe: het creëren van een nieuwe organisatie voor junioren én (groot)ouders. Een ingeving dat ik – als mens, sociaal ondernemer en docent – de volgende stap wilde maken door te werken aan een droom: het verlangen zelf sturing te geven aan een organisatie voor jongeren (t/m 12 jaar) en (groot)ouders. Met inspiratie en transpiratie is JuniorEvents gerealiseerd.

Het hoe en wat …

Met JuniorEvents bewandel ik nieuwe paden, ontmoet ik nieuwe inspirerende mensen en organiseer ik samen met andere organisaties educatieve, sportieve, culturele, culinaire en informatieve events en activiteiten. Natuurlijk gaat dit samen met entertainment en fun. Door de doelgroep én bijpassende organisaties te betrekken bij de thematische events en activiteiten creëert de organisatie concreet `gemeenschappelijk goed’ waar elk mens energie van kan krijgen.

De juniorweg als doel …

JuniorEvents raakt met mijn missie – de juniorweg als doel – de ideeën die ik heb met een event als `ideële drager’ voor de doelgroep. Op deze weg  kan ik ieder kind (in een mens) het volgende meegeven: vanuit samen doen ontwikkel en ontdek je het zelf doen. Bezig zijn met dit doel is ook mijn ontwikkeling, energie, plezier en realisatie van een droom.

Peter van Klaveren

Peter van Klaveren

happy are those

who dream dreams

and are willing to pay the price

to see them come true